До изтребителите ли е опряла армията в момента?, попита министър-председателят Бойко

...
До изтребителите ли е опряла армията в момента?, попита министър-председателят Бойко
Коментари Харесай

Процедурата за изтребителите скара първите мъже! Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов в задочен спор

" До изтребителите ли е опряла армията сега? ”, попита министър-председателят Бойко Борисов.

Аргументите на премиера, че бойните самолети не са най-важното, провокираха президента.

„ Мога отново да съветвам господин Борисов да не дели страната и значимите браншове на порции. И да ги тегли – на един по-малко, на различен – повече. И всеки ден да си мени решенията. Националната сигурност не се гради с ежедневна промяна на позициите ”, безапелационен бе президентът Румен Радев.

Споровете премиер-президент допълниха и партиите. Антон Тодоров от ГЕРБ сподели документ, че Радев, още като заместник-командир на Военновъздушни сили през 2014-та е изпратил до тогавашния  министър председател Пламен Орешарски " опорни точки " що е то „ Грипен ” и за какво е добър. Да му послужат за среща с шефа на шведската фирма-производител на бойни самолети.

Според ГЕРБ, Радев лобирал „ за ” Грипен още тогава.

„ Аз бих споделил, че нашият президент не е другар на истината. Румен Радев е изразил преференциално отношение към единия от доставчиците. Много мощно ми мирише на гранд корупция! ”, съобщи Антон Тодоров от ГЕРБ.

Намеси се и военният министър. Поръчката в настоящия й вид била за половин ескадрила, без въоръжение.

„ Сумата за една ескадрила самолети по метода, по който е стартирана процедурата, значи към 5 милиарда лв.. Така че мен не ме тормози, че няма да бързаме да похарчим толкоз доста пари на българския поданик ”, съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов.

И нямал срещу отново да прегледат процедурата. Иначе, не желал да влиза в разногласията премиер-президент. Не желали и от Българска социалистическа партия. Според левицата, документите на Тодоров са просто информация оттогава специалиста Радев към тогавашния министър председател.

Утре в Народното събрание депутатите не престават с разискването на новите изтребители в особено основаната комисия. С отчет. И заключения. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР